Concurs Cinema 2017-18

Concurs de Cinema Ments Despertes

El Programa d’acció social MENTS DESPERTES organitza la Primera Edició del Concurs de Cinema Ments Despertes, un concurs de curtmetratges obert a totes les escoles de Barcelona i rodalies amb la finalitat de fomentar la creativitat de l’alumne, fer un treball de sensibilització social a l’entorn de la salut i la malaltia mental, eradicar estigmes i etiquetes i afavorir la solidaritat, eines bàsiques per mantenir-nos amb una ment… ben desperta!!! Un curt realitzat pels mateixos alumnes és molt enriquidor, fa aflorar emocions i motivacions potents i també desenvolupar l’esperit creatiu i crític. A més d’això, és del tot cert que vivim en la cultura de l’audiovisual i el cinema és part fonamental de la mateixa. Així que… per què no fem servir el cinema com una eina educativa i de sensibilització?


Què és Ments Despertes?

Ments Despertes, és una acció de promoció i prevenció de la salut mental adreçat als alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau superior de les escoles i centres educatius de Barcelona ciutat i rodalies. El fet més destacable és que, a través d’aquest programa, un equip de ponents, integrat per persones afectades amb malaltia mental, expliquen la seva experiència de vida als alumnes. Es tracta d’una activitat curricular plantejada a través de ponències, experiències personals en primera persona i altres accions formatives. A més d’oferir una nova visió sobre aquesta malaltia a l’escola i fomentar la prevenció i bons hàbits, provem de trencar prejudicis i estigmes que abunden a la societat, alhora que serveix com a mecanisme per a la millora de l’autoestima i la integració dels propis ponents. La iniciativa s’ho val i així ho demostra la bona resposta i valoració excel·lent que han manifestat els centres educatius, professors i alumnes on hem pogut arribar (70 ponències i 2.000 alumnes).


Desenvolupament del concurs

Cada grup d’alumnes ha de presentar un curt de cinema fet per ells mateixos. La temàtica de la filmació, sempre amb un contingut respectuós, ha de tenir relació amb el que els pugui suggerir el concepte Ment Desperta i ha de transmetre sempre un missatge educatiu. La temàtica queda totalment oberta a tot allò que l’alumnat vulgui plasmar en el curt. Un jurat format per experts farà una selecció del conjunt de curts presentats i valorarà aspectes com el vincle amb el concepte Ment Desperta, el missatge educatiu, la creativitat i originalitat, la realització…

D’entre tots els treballs presentats a concurs el jurat seleccionarà les tres obres finalistes (una per cada categoria) i emetrà el seu veredicte. Es presentarà al Festivalet de Cinema Ments Despertes, on hi seran convidats tots els alumnes participants al Concurs així com tot l’equip de ponents de Ments Despertes i membres del jurat. Amb aquest Concurs, el Programa Ments Despertes vol oferir una proposta educativa que cerca la combinació de processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un mateix projecte, esdevenint així un servei comunitari. D’aquesta manera pretenem aconseguir una bidireccionalitat educativa, dels ponents a l’alumnat, per una banda, i de l’alumnat als ponents per l’altra. Tots aprenem de tots.

Animeu-vos a participar despertant la imaginació!


Per a més informació podeu descarregar aquí les BASES i el FULL D’INSCRIPCIÓ.

Vols coneixe’ns?

Canvi d’Aires

Tres històries d’èxit

Sigues Patrocinador!


Amb la col·laboració de:

Veure tots els col·laboradors →

©2014 Grup Som Via Tots els drets reservats. Powered by Vänster and Lei - Política de privacitat - Avís legal

User Login

Aquest lloc web fa servir galetes tècniques. Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes l'ús de cookies. Consulta la nostra Política de privacitat per a més informació. aquí

ACEPTAR
Aviso de cookies