Dades identificatives

FUNDACIÓ VIA ACTIVA 
C/Natzaret, 119-129 08035 Barcelona
Telf: 93 435 15 79
Fax: 93 435 15 79
Email: info@viaactiva.org

Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2954 i CIF: G60566668

FUNDACIÓ VIACLARA
C/Natzaret 119-129 08035 Barcelona
Telf: 93 456 24 95
Fax: 93 435 59 97
Email: info@fundacioviaclara.org

Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2403 i CIF: G64730088

FUNDACIÓ PRIVADA VIA ASSISTENCIAL
C/Natzaret 119-129 08035 Barcelona
Telf: 93 435 15 79
Fax: 93 435 15 79
Email: info@viaassistencial.org

Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2531 i CIF: G64935620

Activitats que desenvolupen les entitats

Serveis que es duen a terme a la Fundació Via Activa:

 

  • Residència Avis en Família: Servei d'acolliment residencial, amb caràcter permanent o temporal, i d'assistència integral a les activitats de la vida diària per a persones grans amb dependències.

 

  • Llar Residència Salut Mental Mascaró: Servei d’acolliment residencial, temporal o permanent, d’atenció a persones amb malaltia mental de llarga evolució i problemàtica social.

 

  • Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSALL) per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental: Servei que ofereix orientació i suport a les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, amb necessitats de suport que viuen soles, en parella o bé conviuen amb altres persones (amb un nombre de quatre màxim) i que, en alguns aspectes, plantegen necessitats o tenen carències que no poden satisfer per elles mateixes. La tinença de la llar pot correspondre a la pròpia persona usuària, a una de les persones usuàries, o a l’Entitat prestadora del servei.

Serveis que es duen a terme a la Fundació Privada Viaclara:

  • Servei de tutela per a gent gran: Servei dut a terme per persones jurídiques sense ànim de lucre, dedicades a la protecció de persones grans incapacitades judicialment o protegides per càrrecs tutelars designats judicialment.

 

  • Servei de tutela per a persones amb malaltia mental: Servei dut a terme per persones jurídiques sense ànim de lucre, dedicades a la protecció de persones amb malaltia mental incapacitades judicialment o protegides per càrrecs tutelars designats judicialment.

 

  • Servei de tutela per a persones amb discapacitat intel·lectual: Servei dut a terme per persones jurídiques sense ànim de lucre, dedicades a la protecció de les persones amb discapacitat intel·lectual incapacitades judicialment o protegides per càrrecs tutelars designats judicialment.

Programes:

Ments Despertes és un programa formatiu adreçat als centres educatius, que pretén apropar la realitat de la malaltia mental als alumnes, per normalitzar-la i al mateix temps realitzar una acció de promoció de la salut.
L’eix central del Programa Ments Despertes és una xerrada a les aules, on un equip de ponents, format per persones amb una problemàtica de salut mental, expliquen les seves vivències en primera persona.

Missió, visió i valors

Missió del Grup Som Via

El Grup Som Via, engloba Entitats Socials sense ànim de lucre que tenen per finalitat última la gestió i desenvolupament de serveis integrals adreçats a persones amb necessitats de suport i/o en situació de risc d’exclusió social.
La nostra raó de ser és la persona, la seva promoció personal i social, i treballem per fer possible una societat on tothom sigui considerat en condicions de plena igualtat d’oportunitats.

Visió

Des d’un profund compromís per la innovació i la qualitat, la millora i l’aprenentatge constant, i l’aplicació de metodologies del sector privat al sector social, treballem per garantir una vida activa i plena, i la participació real i efectiva de totes les persones en la societat.
El Grup Som Via es fonamenta en els principis següents: la igualtat, la llibertat i la solidaritat, treballant des de la perspectiva d’una intervenció integral i integrada que té en compte la persona en la seva globalitat i per tant, des de la personalització en la intervenció quotidiana.

Valors

 • -Participació en la societat
 • -Igualtat d’oportunitats
 • -Autodeterminació
 • -Innovació
 • -Compromís
 • -Dignitat i Respecte
 • -Transparència
 • -Ètica
 • -Millora constant
 • -Treball en xarxa
Trajectòria

L’Associació Pro Avis en família, es va constituir el primer trimestre de l’any 1994 i es va inscriure al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, Secció Primera de Barcelona, amb el número 15173.
L’any 2015 es va transformar en Fundació Pro Avis amb el número 2954. Tanmateix està inscrita al Registre del Departament d’Acció Social i Ciutadania com a Entitat Privada d'Iniciativa Social amb el número EO2378, i manté relació constant amb el Departament per promoure noves activitats i serveis socials.
La Fundació Proavis treballa des d’un inici en la creació de sistemes de gestió adaptats a les necessitats dels diferents col·lectius als quals dóna resposta. La Fundació agrupa els serveis següents:

  • - Residència Avis en Família

 

  • - Llar Residència Salut Mental Mascaró

 

  • - Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSALL) per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

Al seu torn, l’Associació Pro Avis en Família, actual Fundació Via Activa, impulsa la creació de la Fundació Privada Viaclara, a l’any 2008, entitat tutelar per a persones amb problemes de salut mental, persones grans i persones amb discapacitat intel·lectual incapacitades judicialment.

Avalats per aquesta trajectòria en la prestació de serveis per a les persones en situació d’especial vulnerabilitat, l’any 2010 impulsa de nou la creació de la Fundació Privada Via Assistencial per a posar en marxa els dos serveis nous següents:

   • - Servei de llar residència temporal o permanent per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport limitat: que permetrà donar resposta a un total de 24 persones.
   • - Servei de centre residencial temporal o permanent per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport externs: aquest servei donarà resposta a un total de 18 persones amb assignació d’una reserva per persones amb trastorns de conducta, psicosi i autisme.

L’any 2012 de l’aliança de dues entitats del Grup Pro Avis, l’Associació Pro Avis en Família i la Fundació Privada Viaclara, neix el projecte Ments Despertes, amb la col·laboració inicial de l’Obra Social La Caixa i posterior de l’Ajuntament de Barcelona.

Contacte
  • -Residència Avis en Família
   • -Llar Residència Mascaró
    • -Programa Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar
     • -Fundació Viaclara
      • -Ments Despertes

 


Amb la col·laboració de:

Veure tots els col·laboradors →

©2014-2019 Grup Som Via Tots els drets reservats. Powered by Vänster and Lei - Política de privacitat - Avís legal

User Login

Aquest lloc web fa servir galetes tècniques. Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes l'ús de cookies. Consulta la nostra Política de privacitat per a més informació. aquí

ACEPTAR
Aviso de cookies