Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Metodologia

SOM VIA / Actualitat i innovació / Metodologia

Metodologia d’acompanyament a les persones usuàries SOM VIA

 


La nostra filosofia, la nostra actitud

I vostè, què vol?

 

Una vida com la de tothom. Sí, aquesta és la resposta.

L’inici, l’essència. És aquí on comença tot.

On comença una relació fonamentada en el respecte i la identitat, els drets, la dignitat, la igualtat i la intimitat de les persones. On es refermen presa de decisions i voluntats pròpies.

Una relació que situa la persona al centre de tota activitat i que aporta el suport necessari per garantir desitjos, també preferències de vida, siguin bàsiques o complexes. El resultat és l’increment de la màxima autonomia i benestar. És alhora vida independent, inclusió comunitària i participació.

És atenció continuada que acompanya la persona i està feta amb la persona. Un dia a dia que dona suport a cada identitat, que es construeix des de la minuciositat i la proximitat més precisa, amb la força del vincle, les decisions pròpies i el consens. Una relació de tu a tu, participativa, que de la mateixa manera exigeix l’acompliment dels deures com a ciutadà i el bon ús dels serveis i programes com a persona usuària.

És una actitud que transforma, que fa créixer les pràctiques en salut mental a través de l’instrument QualityRights© de l’OMS, creat amb el propòsit de promoure els drets humans de les
persones amb discapacitat psicosocial, intel·lectual o cognitiva, amb un enfocament participatiu.

Aquesta és la força de la nostra metodologia, perquè tothom pugui decidir. És la fórmula establerta per la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides i pel projecte europeu I-DECIDE, el paradigma que permet que tothom tingui el màxim control sobre la seva vida, decideixi allò que més li agrada, que precisa i que forma part de la seva personalitat.

Grup SOM VIA
Tu decideixes, nosaltres t’acompanyem.

 

 


10 Mirades de Futur


Amb la col·laboració de: