Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Programa Ments Despertes

SOM VIA / Què fem  / Salut Mental / Programa Ments Despertes

Un Programa formatiu per a la prevenció, la promoció
de la salut i la lluita contra l’estigma

 


Des del Grup SOM VIA treballem fa més de vint-i-cinc anys amb les persones.
Considerem que l’educació és la millor eina per impulsar el canvi d’actitud individual i comunitari i, per tant, la clau d’accés cap a una societat més inclusiva i amb més possibilitats d’igualtat i d’oportunitats.

És d’aquest compromís i experiència d’on neix Ments Despertes, un itinerari formatiu i de prevenció liderat per persones amb diagnòstic de salut mental adreçat i adaptat a l’alumnat dels centres d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Bàsic, Mitjà i Superior i universitats de la ciutat de Barcelona i província.

L’objectiu és crear participació comunitària i promocionar hàbits saludables, a més d’apropar les realitats de la malaltia mental entre joves i estudiants. És també una acció de posicionament davant els estereotips, prejudicis i estigma que abunda a la societat.

El Programa configura un espai on les persones amb un diagnòstic de salut mental són les veritables protagonistes, són agents clau de canvi, són pacients experts.

Ments Despertes és un recurs comunitari reconegut pel Col·legi Oficial de Psicologia (COPC) i pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i una acció formativa utilitzada per la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Pots consultar el Tríptic i Document de presentació del Programa a continuació:

Tríptic

Document de Presentació Programa

Cicle de trobades amb famílies

Dossier Pedagògic Programa Ments Despertes

Fitxes Programa Ments Despertes

Quines són les accions principals del Programa Ments Despertes

El Programa formatiu consta de diferents accions i activitats:

1. Accions formatives externes: Ponències en centres educatius i Cicle de converses en un recurs de salut mental.
2. Accions formatives internes: Formació nous ponents, Formació Fundació Bosch Aymerich i sessions de treball amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).
3. Accions complementàries: Dossier pedagògic.
4. Cicles trobades Famílies.
5. Accions de divulgació.
6. Concurs de Cinema Ments Despertes.
7. Jornada Salut Mental i JO.
8. Decàleg Mirades de Futur.

Us interessa conèixer el Programa Ments Despertes?

Si ets un centre educatiu, un centre formatiu o universitari interessat en el Programa i vols obrir un espai de reflexió i creixement a l’aula al voltant de la salut, la prevenció i la malaltia mental, contacta amb nosaltres a info@viaactiva.org o truca’ns al 93 456 24 95

Tens experiència pròpia en salut mental i vols ser part activa del canvi?

Participa i forma part de l’equip Ments Despertes, contacta amb nosaltres a info@viaactiva.org o truca’ns al 93 456 24 95

Vols participar en el Concurs de Cinema Ments Despertes?

Fes clic aquí, informa’t i participa!

Amb la col·laboració de: