Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Avís legal

SOM VIA / Avís legal

1. DADES D’IDENTIFICACIÓ
El titular i responsable de les dades tractades és el Grup SOM VIA, que està conformat per les següents Entitats, totes elles co-responsables necessàries per a la gestió i prestació dels Serveis i Programes sol·licitats per l’usuari del web:

FUNDACIÓ VIA ACTIVA
Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2954.
CIF: G60566668
Domicili social: Carrer Natzaret, 119-129 de Barcelona (CP 08035).
Telèfon contacte: 93 456 24 95
Adreça de correu electrònic: info@viaactiva.org

FUNDACIÓ VIACLARA
Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2403.
CIF: G64730088
Domicili social: Carrer Natzaret, 119-129 de Barcelona (CP 08035).
Telèfon contacte: 93 456 24 95
Adreça de correu electrònic: info@fundacioviaclara.org

FUNDACIÓ VIA ASSISTENCIAL
Inscrita en el Registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número 2531.
CIF: G64935620
Domicili social: Carrer Natzaret, 119-129 de Barcelona (CP 08035)
Telèfon contacte: 93 456 24 95
Adreça de correu electrònic: info@viaassistencial.org

2. PRESENTACIÓ
De conformitat amb la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (LSSICE), en transposició de la Directiva 2000/31/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 8 de juny, relativa a determinats aspectes dels serveis de la societat de la informació, i la Directiva 98/27/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de maig, relativa a les accions de cessació; l’informem que www.somvia.org (en endavant la “Web”) facilita l’accés a la pàgina Web del Grup SOM VIA, els seus Serveis, solucions i continguts.

L’accés a www.somvia.org per qualsevol usuari d’Internet, implica l’acceptació i compliment de les presents condicions de servei generals i de qualsevol altra condició de servei particular si escau.
Si no està d’acord, abandoni el lloc web. S’entén que tenen la consideració d’usuaris totes les persones que accedeixin, naveguin i/o utilitzin serveis i activitats de la web.
El present lloc ha estat dissenyat per donar a conèixer i permetre l’accés general de tots els usuaris a la informació, activitats, productes i/o serveis i del Grup SOM VIA.
L’accés a determinats continguts oferts a través d’aquest lloc web pot trobar-se sotmès a certes condicions particulars pròpies que, segons els casos, substitueixen, completen i/o modifiquen aquestes condicions generals. Per tant, amb anterioritat a l’accés i/o utilització d’aquests continguts, l’usuari ha de llegir atentament també les corresponents condicions particulars.

3. CONDICIONS D’ÚS DE LA WEB

3.1. ACCÉS GENERAL
www.somvia.org és un web d’accés lliure i gratuït pels usuaris d’Internet.
La utilització d’aquest web per qualsevol persona atribueix la condició d’Usuari del lloc i l’adhesió a les presents condicions a la versió publicada en el moment en què s’accedeixi a la mateixa. Per això, Grup SOM VIA recomana a l’usuari llegir les condicions d’ús atentament cada vegada que accedeixi al web.
Grup SOM VIA, no es fa responsable pels danys i perjudicis ocasionats per l’ús indegut del servei.

MENORS
El present lloc web està destinat a majors de 16 anys pel que qualsevol utilització per menors d’aquesta edat està prohibida. Recordem que els menors de 18 anys però majors de 16 emancipats legalment, que visquin de forma independent, poden utilitzar aquest web, però en qualsevol cas i si no visqués de forma independent, cal l’autorització dels seus pares (d’ambdós o almenys de un), tutors, representant legal o persona a la que estiguin al càrrec.

3.2. ACCÉS PARTICULAR O FORMULARIS
Quan sigui necessari que l’usuari es registri o aporti les seves dades personals per a poder accedir als serveis, en la recollida i el tractament de les dades personals dels usuaris serà d’aplicació el que disposa l’apartat 8 sobre Política de Privacitat d’aquest Avís Legal.
Alguns serveis del web permeten o requereixen que l’usuari creï un compte per poder gaudir dels seus serveis. L’usuari accedeix a proporcionar, mantenir i actualitzar informació personal completa, autèntica, precisa i actual segons se sol·licita en els nostres processos de registre.

1. Un compte únic es generarà per a cada usuari i serà aquest qui assumirà tota la responsabilitat per gestionar la contrasenya i crear-la, contrasenya a la que l’empresa no tindrà accés i que, en cas d’oblit, haurà de contactar amb nosaltres per generar de nou un accés amb nova contrasenya, un cop tinguem identificat que el sol·licitant és l’autèntic titular del compte. Així mateix, queda prohibida la transferència o préstec de comptes.
2. Es recomana la utilització d’una combinació alfanumèrica per a la contrasenya, de manera que sigui difícil d’endevinar i millori la seguretat en l’accés.
3. Els procediments d’identificació i autenticació per a l’accés es podran modificar per Grup SOM VIA, però s’haurà de comunicar convenientment.
4. Grup SOM VIA no es fa responsable dels accessos indeguts a la part privada del web mitjançant la utilització de les claus d’accés en nom de l’usuari. Els usuaris són responsables de la custòdia i confidencialitat de qualsevol identificador i/o contrasenya que li siguin subministrades pel Grup SOM VIA, i es comprometen a no cedir el seu ús a tercers, ja sigui temporal o permanent, ni a permetre el seu accés a persones alienes. Serà responsabilitat de l’usuari la utilització dels serveis per qualsevol tercer il·legítim que empri a aquest efecte una contrasenya a causa d’una utilització no diligent o de la pèrdua de la mateixa per l’usuari. Grup SOM VIA no es fa responsable dels danys i perjudicis ocasionats per l’ús indegut del servei.
5. L’usuari acorda no suplantar a cap persona o entitat i no falsificar la seva identitat.
6. L’usuari està obligat a notificar de forma immediata al Grup SOM VIA qualsevol fet que permeti l’ús indegut dels identificadors i / o contrasenyes, tals com el robatori, pèrdua, o l’accés no autoritzat als mateixos, per tal de procedir a la seva immediata cancel·lació. Mentre no es comuniquin aquests fets, qualsevol de les entitats que integren Grup SOM VIA quedarà eximides de qualsevol responsabilitat que pogués derivar de l’ús indegut dels identificadors i/o contrasenyes per tercers no autoritzats.

3.3. OBLIGACIONS DE L’ÚS CORRECTA DEL WEB
L’usuari es compromet a utilitzar el web i tots els continguts que a la web s’allotgen de conformitat amb la Llei, moral, els bons costums i l’ordre públic. De la mateixa manera l’Usuari s’obliga a no utilitzar el web o els serveis que es prestin a través de la mateixa, amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers, o que de qualsevol forma pugui danyar, inutilitzar o deteriorar el web o els seus serveis o impedir un normal gaudi de la Web per altres Usuaris.
L’usuari es compromet expressament a no destruir, alterar, inutilitzar, a no produir danys, interrupcions, ineficiències dels documents electrònics que es trobin a la web.
L’usuari es compromet a no introduir programes informàtics, com ara virus, macros, applets, controls ActiveX o qualsevol altre dispositiu que causin o siguin susceptibles de causar qualsevol tipus d’alteració o dany en els sistemes informàtics del Grup SOM VIA o de tercers.
L’usuari es compromet a no obtenir informacions, missatges, gràfics, dibuixos, fotografies, imatges, àudios, i en general, qualsevol classe de material accessible a través del web o dels serveis que s’ofereixen mitjançant la mateixa.
L’usuari respondrà dels danys i perjudicis de tota naturalesa que Grup SOM VIA pugui patir com a conseqüència de l’incompliment de qualsevol de les obligacions a què queda sotmès per virtut d’aquestes Condicions Generals o de la llei en relació amb la utilització del servei.

3.4. DURADA i MODIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE L’AVÍS LEGAL
El Grup SOM VIA es reserva expressament el dret a modificar el present avís legal. L’usuari reconeix i accepta que és la seva responsabilitat revisar la web i el present Avís Legal. Li instem a que consulti aquesta política amb assiduïtat per si existís algun canvi o modificació.
La vigència temporal d’aquesta nota legal coincideix, per tant, amb el temps de la seva exposició, fins al moment en què siguin modificades de forma total o parcial per part de l’entitat.
Grup SOM VIA podrà donar per acabades, suspendre o interrompre unilateralment, l’operativitat d’aquest lloc web, sense possibilitat de sol·licitar cap indemnització per part de l’usuari.

3.5. LIMITACIÓ DE GARANTIES I RESPONSABILITATS
Grup SOM VIA no garanteix la disponibilitat i continuïtat del funcionament del Servei. L’Usuari reconeix que tècnicament no és possible aconseguir una disponibilitat absoluta i permanent del web. No obstant això, Grup SOM VIA es compromet a evitar qualsevol error en els continguts que poguessin aparèixer al web, i treballa per mantenir el servei disponible de forma contínua i ininterrompuda. Informem que, per raons de manteniment, actualitzacions tècniques o seguretat, així com, a causa d’incidències fora del control de Grup SOM VIA (per exemple, anomalies de xarxes públiques de comunicació, talls d’electricitat, etc.), pot produir-se una suspensió temporal de els serveis del web o certes anomalies en la prestació dels seus serveis. Quan això sigui raonablement possible, s’advertirà prèviament les interrupcions en el funcionament del Servei.

Tampoc garantim la utilitat del Servei per a la realització de cap activitat en particular, ni la seva infal·libilitat i, en particular, encara que no de manera exclusiva, que els Usuaris puguin efectivament accedir a les diferents pàgines web que formen el Servei, ni que a través d’aquest Servei es transmetin efectivament a tercers informacions, dades o continguts, o es rebin efectivament informacions, dades o continguts de tercers.

El Grup SOM VIA no garanteix que la web i el servidor estiguin lliures de virus i no es fa responsable dels possibles danys o perjudicis que es puguin derivar d’interferències, omissions, interrupcions, virus informàtics, avaries en el funcionament operatiu d’ aquest sistema electrònic, motivat per causes alienes al Grup SOM VIA, així com també de danys que puguin ser causats per terceres persones mitjançant intromissions il·legítimes fora del control del Grup SOM VIA.
Per tot això, Grup SOM VIA exclou qualsevol responsabilitat pels danys i perjudicis de tota naturalesa que es puguin deure.

4. DRETS D’AUTOR / COPYRIGHT
“SOMVIA”, es una marca degudament registrada a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques amb el núm. N0373885de manera que queda expressament prohibit qualsevol ús, dels mateixos o de qualsevol signe identificatiu similar que pugui portar a confusió sobre el seu origen o titularitat, per tercers sense prèvia autorització per escrit del Grup SOM VIA.
www.somvia.org es un domini registrat per Grup SOM VIA. Aquest domini no pot ser utilitzat, excepte autorització expressa prèvia, en connexió amb altres serveis que no siguin de l’empresa de cap manera que pugui causar confusió entre els nostres clients o descrèdit de la mateixa.
La totalitat d’aquest lloc web: descripció i característiques, text, imatges, marques, logotips, botons, arxius de software, combinacions de colors, així com l’estructura, selecció, ordenació i presentació dels seus continguts es troba protegit per les lleis espanyoles i internacionals sobre propietat Intel·lectual i Industrial.
En cap cas l’accés a aquest lloc implica cap tipus de renúncia, transmissió o cessió total ni parcial dels drets atorgats per la legislació espanyola i internacional sobre propietat intel·lectual i industrial.
La reproducció (excepte la descàrrega temporal des del lloc web al disc dur de l’ordinador de l’usuari o als servidors Proxy), la còpia, l’ús, la distribució, la reutilització, l’explotació, la realització de segones còpies, l’enviament per correu, la transmissió, la modificació, la cessió o qualsevol altre acte que es faci amb la totalitat o part de la informació continguda en aquest web que no hagi estat expressament autoritzat pel titular, queden prohibits.
L’usuari s’obliga a usar els continguts de forma diligent, correcta i lícita i, en particular, es compromet a abstenir-se de suprimir, eludir o manipular el “copyright” i altres dades identificatives dels drets del Grup SOM VIA o dels seus titulars incorporats els continguts, així com els dispositius tècnics de protecció o qualsevol mecanisme d’informació que poguessin incloure en els continguts.
Així mateix, l’usuari s’abstindrà d’emprar els continguts i, en particular, la informació de qualsevol classe obtinguda a través del lloc per remetre publicitat, comunicacions amb fins comercials, missatges no sol·licitats dirigits a una pluralitat de persones amb independència de la seva finalitat, així com a abstenir-se de comercialitzar o divulgar de qualsevol manera aquesta informació.

5. ENLLAÇOS WEB
Els enllaços introduïts a la web són de caràcter merament informatiu i, per tant, Grup SOM VIA no controla ni verifica cap informació, contingut, productes o serveis facilitats a través d’aquests llocs web. En conseqüència, Grup SOM VIA declina qualsevol tipus de responsabilitat per qualsevol aspecte, en especial el contingut, relatiu a aquesta pàgina.

Pel que fa als enllaços establerts per altres pàgines a aquest lloc, així com si qualsevol usuari, entitat o pàgina web desitgés establir algun tipus d’enllaç amb destinació a el lloc de Grup SOM VIA s’ha d’atenir a les següents estipulacions:

✓ Només es podrà dirigir a la pàgina d’inici.
✓ L’enllaç ha de ser absolut i complet, és a dir, ha de portar a l’usuari a la pròpia direcció de Grup SOM VIA i ha d’abastar completament tota l’extensió de la pantalla de la pàgina inicial. En cap cas, excepte autorització expressa i per escrit de Grup SOM VIA, la pàgina que realitzi l’enllaç podrà reproduir de qualsevol manera el lloc web de Grup SOM VIA, incloure’l com a part del
seu web o dins d’un dels seus “frames” o crear un “browser” sobre qualsevol de les pàgines del web.
✓ No es donarà cap tipus d’indicació errònia o incorrecta sobre la pàgina de Grup SOM VIA.
✓ Si volgués fer constar algun signe distintiu de Grup SOM VIA, com marques, logotips i denominació, haurà de comptar amb l’autorització per escrit.
✓ El titular de la pàgina que ofereix l’enllaç haurà d’actuar de bona fe i no pretendrà afectar negativament la reputació o bon nom de Grup SOM VIA
✓ Es prohibeix, excepte autorització expressa del Grup SOM VIA, donar d’alta els elements de text de la marca o del logotip, el nom de domini o la denominació social del Grup SOM VIA, com a paraula clau ( “metatags” o “metanames”) per a la cerca de llocs Webs realitzada a través de cercadors.

El Grup SOM VIA no assumeix cap tipus de responsabilitat per qualsevol aspecte relatiu a la pàgina web que ofereix l’enllaç. L’establiment de l’enllaç no implica l’existència d’algun tipus de relació, col·laboració o dependència de Grup SOM VIA amb el titular d’aquesta pàgina web.

6. LLEI APLICABLE I JURISDICCIÓ
Per a qualsevol controvèrsia relacionada amb les presents condicions, les parts accepten la submissió expressa als jutjats de Barcelona (Espanya) i la legislació espanyola corresponent. De conformitat a l’article 29 de la Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, per a qualsevol controvèrsia quan la part afectada és un consumidor, aquesta podrà a la seva lliure elecció, seleccionar el domicili habitual de la seva residència per a la interposició d’accions judicials.
Les caselles de formularis marcades amb el símbol [*] són de caràcter obligatori, i el seu enviament suposa l’acceptació plena i incondicional d’aquesta política de privacitat.

7. POLÍTICA DE COOKIES
Les galetes es regulen en la Llei 34/2002, de 11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI). Text consolidat a data 10 de maig de al 2014.
Queden exceptuades de l’abast d’aquesta normativa les galetes necessàries per permetre únicament la comunicació entre l’equip de l’usuari i la xarxa, i les estrictament necessàries per prestar un servei expressament sol·licitat per l’usuari.

La galetes són una petita informació enviada per un lloc web i emmagatzemada en el navegador de l’usuari, de manera que el lloc web pot consultar l’activitat prèvia de l’usuari. És un arxiu o dispositiu que es descarrega en l’equip terminal d’un usuari amb la finalitat d’emmagatzemar dades que podran ser actualitzats i recuperats per l’entitat responsable de la seva instal·lació. Les cookies permeten al propietari del web conèixer els seus hàbits, i així oferir-los productes en funció de les seves preferències. Les galetes s’utilitzen també per realitzar seguiments d’usuaris al llarg d’un lloc web, per crear perfils, mantenir estadístiques d’ús.
En www.somvia.org NOMÉS utilitzem cookies tècniques.

No obstant això, per garantir la total transparència d’ús d’aquest lloc web, a continuació els enumerem les galetes tècniques que utilitzem.
✓ Galetes de «entrada de l’usuari».
✓ Galetes d’autenticació o identificació d’usuari (únicament de sessió).
✓ Galetes de seguretat de l’usuari.
✓ Galetes de sessió de reproductor multimèdia.
✓ Galetes de sessió per equilibrar la càrrega.
✓ Galetes de personalització de la interfície d’usuari.
✓ Galetes de complement (plug-in) per intercanviar continguts socials. Així doncs, es pot entendre que aquestes galetes queden excloses de l’àmbit.

Per utilitzar aquest Lloc Web no resulta necessària la instal·lació de cookies. L’usuari pot no acceptar-les o configurar el seu navegador per bloquejar-i, si escau, eliminar-les.
Pot vostè permetre, bloquejar o eliminar les cookies instal·lades en el seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador en el vostre ordinador, administrant els seus galetes des de Firefox, Chrome, Opera i Safari.

Com pots configurar les teves galetes?
Al navegar i continuar en el nostre lloc web, estaràs consentint l’ús de certes cookies en les condicions contingudes en la present Política de Galetes. Com a usuari, tens la possibilitat d’exercir el teu dret a bloquejar, eliminar i rebutjar l’ús de cookies, en tot moment, modificant les opcions de el navegador; per exemple:

✓ Internet Explorer: Eines> Opcions d’Internet> privacitat> Configuració. Per a més informació, pots consultar el suport de Microsoft o l’Ajuda del navegador.
✓ Mozilla Firefox: Eines> Opcions> Privadesa> Històric> Configuració Personalitzada. Per a més informació, pots consultar el suport de Mozilla o l’Ajuda del navegador.
✓ Google Chrome: Configuració> Mostra opcions avançades> Privadesa -> Configuració de contingut. Per a més informació, pots consultar el suport de Google o l’Ajuda del navegador.
✓ Safari: Preferències> Seguretat. Per a més informació, pots consultar el suport d’Apple o l’Ajuda del navegador.
✓ Opera: Configuració> Opcions> Avançat> Galetes Per a més informació, pots consultar el suport d’Opera o l’Ajuda del navegador.

Si fas servir un altre navegador diferent dels anteriors, consulta la seva política d’instal·lació, ús i bloqueig de galetes.

Si desitja fer-nos alguna pregunta sobre les cookies que s’instal·len a través d’aquest lloc web, contacteu amb nosaltres en el següent email: lopd@somvia.org

8. POLÍTICA DE PRIVACITAT (Veure política de privacitat)