Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 
SOM VIA / Fundació Privada Viaclara  / DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS: LA FUNDACIÓ VIACLARA

Actualitat

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS: LA FUNDACIÓ VIACLARA

La Declaració Universal dels Drets Humans acompleix avui 70 anys, set dècades d’un document històric aprovat per les Nacions Unides que proclama la defensa de la igualtat, la justícia i la dignitat humana. Des del Grup SOM VIA ens sumem a aquesta commemoració.

La Fundació Viaclara és l’Entitat Tutelar del Grup. En general, les entitats tutelars són poc conegudes per la societat i estan dirigides a vetllar, protegir i tenir cura de les persones que atenen. No obstant, qui acaba de situar i definir la tasca que han de realitzar els professionals és la sentència judicial. El treball que portarem a terme a partir d’aquesta sentencia estarà sempre alineat amb la nostra missió i valors. És un fet que la relació que s’estableix és estreta, és íntima, és humana i implica que al centre d’aquesta connexió tan propera sempre fixem la mirada en la persona.

Volem compartir algunes dades:

La Fundació Viaclara ha atès durant el 2017 a 221 persones, ateses perquè és la família majoritàriament qui inicia el procediment d’incapacitació, confiant en els professionals de la Fundació. D’aquestes, 44 viuen al domicili propi i la resta a diferents tipologies de residències. Un total de 100 tenen un diagnòstic de trastorn mental sever.

Des de l’Entitat apostem per una tasca Centrada en la Persona; és per això que hem realitzat un total de 4.909 visites de seguiment; hem fet 692 reunions amb recursos externs i 1.086 acompanyaments a visites mèdiques. Fruit de tot plegat hem obtingut un 83% de grau de satisfacció de les persones tutelades.

Des del Grup SOM VIA seguim fent fundació, avui i cada dia seguim treballant pels drets humans. Sempre de persona a persona.