Recentment, la Federació Salut Mental Catalunya, juntament amb la Fundació Pere Tarrés, va presentar l’informe Atenció a la salut mental infantil i adolescent a Catalunya” que analitza, entre d’altres, el model d’atenció a la salut mental de nens (0 a 12 anys) i adolescents (13-18 anys). Atès que a Catalunya el percentatge de nens i joves atesos per trastorns mentals ha crescut un 27% des del 2009, l’informe proposa la necessitat d’una major planificació així com destinar més recursos a la prevenció a través del sistema de salut i en l’àmbit educatiu.

Recordem la justificació de base del programa MENTS DESPERTES del Grup Som Via: “el fet d’apropar la realitat de la malaltia mental als/les adolescents ofereix un marc idoni per a la promoció de la salut. A partir d’aquest marc, i amb la col·laboració dels instituts, el programa actua també en l’àmbit de la prevenció [….] Cal un treball de comunicació i coordinació entre els diferents espais i agents educatius per tal de construir xarxes educatives amb un projecte i uns objectius compartits”.

Des del Grup SOM VIA ens sumem a aquesta necessitat i és en aquest sentit que considerem que l’educació és l’eina per excel·lència.

*foto: Paloma Calvo, alumnes de l’escola Virolai (ponencia Ments Despertes)

Vols coneixe’ns?

Canvi d’Aires

Jornada Salut Mental i Jo

Sigues Patrocinador!

©2014-2019 Grup Som Via Tots els drets reservats. Powered by Vänster and Lei - Política de privacitat - Avís legal

User Login

Aquest lloc web fa servir galetes tècniques. Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes l'ús de cookies. Consulta la nostra Política de privacitat per a més informació. aquí

ACEPTAR
Aviso de cookies