Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 
SOM VIA / Notícies  / LA SITUACIÓ DE L’ATENCIÓ A LA SALUT MENTAL DELS NENS I ADOLESCENTS

Actualitat

LA SITUACIÓ DE L’ATENCIÓ A LA SALUT MENTAL DELS NENS I ADOLESCENTS

Recentment, la Federació Salut Mental Catalunya, juntament amb la Fundació Pere Tarrés, va presentar l’informe Atenció a la salut mental infantil i adolescent a Catalunya” que analitza, entre d’altres, el model d’atenció a la salut mental de nens (0 a 12 anys) i adolescents (13-18 anys). Atès que a Catalunya el percentatge de nens i joves atesos per trastorns mentals ha crescut un 27% des del 2009, l’informe proposa la necessitat d’una major planificació així com destinar més recursos a la prevenció a través del sistema de salut i en l’àmbit educatiu.

Recordem la justificació de base del programa MENTS DESPERTES del Grup Som Via: “el fet d’apropar la realitat de la malaltia mental als/les adolescents ofereix un marc idoni per a la promoció de la salut. A partir d’aquest marc, i amb la col·laboració dels instituts, el programa actua també en l’àmbit de la prevenció [….] Cal un treball de comunicació i coordinació entre els diferents espais i agents educatius per tal de construir xarxes educatives amb un projecte i uns objectius compartits”.

Des del Grup SOM VIA ens sumem a aquesta necessitat i és en aquest sentit que considerem que l’educació és l’eina per excel·lència.

*foto: Paloma Calvo, alumnes de l’escola Virolai (ponencia Ments Despertes)