Avui us presentem una figura vital per a la protecció i gestió d’acompanyament de les persones en la Fundació Viaclara: el referent tutelar.

El referent tutelar assegura les funcions d’acompanyament i suport en les preses de decisions a les persones, decisions inspirades en la gestió, l’autodeterminació i el vincle. És la defensa d’un treball integral i de proximitat, on la persona amb la capacitat d’obrar modificada ha de ser la protagonista del seu propi itinerari. És la creació d’estratègies i és la implementació dels suports necessaris al seu lloc i estil de vida  amb atenció a la seva voluntat.

El Xavier Biosca, referent tutelar de l’Àrea Social de la Fundació Viaclara ens explica que el vincle amb la persona és capital per crear un espai de confiança, per fomentar la millora que permet ser més autònoms, sense sobreproteccions: “L’èxit és que les persones tutelades estabilitzin i millorin la seva qualitat de vida, les habilitats socials i de la vida diària. Que prenguin protagonisme, hi ha moltes persones que amb plans de treball individualitzats aconsegueixen tenir prou consistència per assolir una molt bona qualitat de vida”.

La clau quan hi ha una sentència d’incapacitació és fomentar l’autonomia de la persona.

Aquest és el reflex del treball en equip de la Fundació Viaclara

 

  • proavis
  • 27 novembre, 2019
  • General

Vols coneixe’ns?

Jornada Salut Mental i Jo

Canvi d’Aires

Sigues Patrocinador!

©2014-2019 Grup Som Via Tots els drets reservats. Powered by Vänster and Lei - Política de privacitat - Avís legal

User Login

Aquest lloc web fa servir galetes tècniques. Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes l'ús de cookies. Consulta la nostra Política de privacitat per a més informació. aquí

ACEPTAR
Aviso de cookies